SISTEMI DETEKCIJE PLINA

SISTEMI DETEKCIJE PLINA

Nudimo splošno plinsko detekcijo za javne in zasebne zgradbe glede na projektne zahteve. Nudimo rešitve v kombinaciji s požarno/plinsko centralo ali namensko plinsko detekcijo proizvajalca INIM, Sensitron in druge.

Več o plinski detekciji:

Sistemi detekcije plina so predpisani z zakonodajo. Ali vaš objekt potrebuje sistem detekcije ter v kakšnem obsegu je pri novih objektih določeno s projektom požarne varnosti/študijo požarne varnosti.

Morebitne kasnejše spremembe namembnosti že obstoječih prostorov (kurilnice, kuhinje, garaže ipd) ali uvedba novih tehnologij (npr. uvedba plinskih štedilnikov v šolskih kuhinjah, hotelih, restavracijah ipd.) tudi terjajo vgradnjo detekcije plina.

Sistemi so sestavljeni iz plinske centrale in plinskih detektorjev. Detektiramo lahko različne pline (gorljive, eksplozivne..). Plinski detektor na podlagi vgrajene sonde za točno določen plin, komunicira s plinsko centralo oz. kontrolno enoto.

Presežena vrednost detektorja plina je znak za opozorilo oziroma pri višjih vrednostih znak za alarm.

Glede na vrsto plina in krmilne pogoje določene s projektom požarne varnosti, plinska centrala izvede različne ukaze.

Pri gorljivem plinu kot je npr. naftni, zemeljski plin zapre elektromagnetni ventil dovoda plina, vklopi prezračevanje in zvočno/vizualno alarmira okolico.

Pri plinih, ki izrivajo kisik in lahko povzročijo zadušitev npr. ogljikov monoksid (garažne hiše) pa vklopijo prisilno prezračevanje in ustrezno alarmirajo okolico in nadzorne osebe.

KONTAKTIRAJTE NAS

Sedež družbe

Pisarna Dolenjska
Bildos d.o.o.
Stara cesta 34, 8351 Straža

Pisarna Ljubljana
Bežigrad 6, Ljubljana
Slovenija

Telefoni

Damjan Birk
031 332 812

Radoslav Lazarević
051 313 912

Pošljite nam sporočilo

Politika zasebnosti

© Bildos 2018 | Vse pravice pridržane | Varstvo osebnih podatkov | Izdelava spletnih strani: www.splet99.net