Zakaj in kam namestiti javljalnike za požar?

Manj kot 10 min je potrebno, da se vnamejo vsi ne vnetljivi materiali v prostoru. V povprečju gasilci v Ljubljani na kraj požara prispejo v 8 minutah. In ta dragoceni čas skrajšujejo ustrezno nameščeni javljalniki požara.
Zgodnje odkritje požara lahko reši vaše življenje!

 

Tehnično ustrezen in brezhiben javljalnik lahko na nevarnost opozori že na začetku nastajanja nevarnosti in tako bistveno skrajša čas pred pričetkom gašenja požara.

Vsak javljalnik požara ni primeren za vsak prostor, o ustrezni izbiri vrste javljalnika se je treba posvetovati z iizvajalcem glede na vaše zahteve, funkcionalnosti bivalnega prostora ter o najbolj primernem mestu namestitve. Neustrezna izbira samega javljalnika ali neustrezen prostor, kjer je nameščen javljalnik vam na koncu lahko povzroči nemalo skrbi – lažni alarmi. V gospodinjstvu je po navadi največkrat napaka, da se dimne javljalce namesti v kuhinjo, kamor pa sodi izključno temperaturni javljalnik

Glede na vrsto javljalnikov v domačem okolju razlikujemo  3 različne javljalce:
– TEMPERATURNI JAVLJALEC, ki zazna maščobne eksplozije v kuhinji, garaži in ostalih prašnih prostorih,
– OPTIČNI JAVLJALEC, ki zazna dim,
– JAVLJALNIK, KI ZAZNA OGLJIKOV MONOKSID in je primeren v prostoru, kjer je peč, kamin ali druga korilna naprava na fosilna goriva.

Vse javljalce se vedno namesti na strop.

Kako učinkoviti bodo javljalci, je odvisno od rednega vzdrževanja. Redno se morajo preverjati, po pretečeni življenski dobi pa se jih mora zamenjati. Doba trajanja je običajno dolga 10 let od pričetka uporabe.

KONTAKTIRAJTE NAS

Sedež družbe

Pisarna Dolenjska
Bildos d.o.o.
Stara cesta 34, 8351 Straža

Pisarna Ljubljana
Bežigrad 6, Ljubljana
Slovenija

Telefoni

Damjan Birk
031 332 812

Radoslav Lazarević
051 313 912

Pošljite nam sporočilo

Politika zasebnosti

© Bildos 2018 | Vse pravice pridržane | Varstvo osebnih podatkov | Izdelava spletnih strani: www.splet99.net